Reserva de la Biosfera

El Parc Natural del Delta de l'Ebre es troba a la desembocadura del riu Ebre, a la província de Tarragona, a les comarques del Montsià i del Baix Ebre. Juntament amb Els Ports són els dos Parcs Naturals que formen part de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre. Està situat a la part més meridional del Principat de Catalunya. Es va declarar espai protegit el1983, i ampliat posteriorment el 1986 amb una extensió de 7.736 hectàrees. Està situat en els termes municipals de l'Ampolla, Amposta, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja.

Un espai únic

El Delta de l'Ebre és la zona humida més gran de Catalunya i una de les més importants de l'Europa Occidental, després del parc regional de la Camarga a França i el parc nacional de Doñana al sud d'Espanya.

Els ambients naturals més destacats són l'Aufacada y Platja de Migjorn a l'antiga desembocadura del riu Ebre. La Bassa de la Tancada i de l'Encanyissada junt a les Antigues Salines de Sant Antoni. La desembocadura del riu ebre on podem trobar el Muntell de les Verges. La Bassa del Canal Vell, La Bassa de les Olles i la Punta del Fangar on podem observar els miratges en dies de forta insolació i vivers de marisc a l'interior de la badia.

Platges

El Delta de l'Ebre és una zona de nidificació i pas de migracions de gran varietat d'espècies d'ocells. Com els flamencs rosats, ànecs, gavines, xatracs, martinets, bernats pescaires i agrons ànecs, polles d'aigua, ardeides, fumarells, limícoles i rapinyaires. Per tot el Delta de l'Ebre podem trobar les típiques barraques construïdes amb els mètodes tradicionals dels antics pobladors. Parets de color blanc i teulada vegetal de color gris.